dijous, 26 de febrer del 2015

LA BIBLIOFINESTRA


La Bibliofinestra és un espai enllaçat amb la biblioteca. Es troba a l'entrada de l'escola i conté diferents apartats relacionats amb la biblioteca: 

El llibre estimadíssim
És una secció en la que cada mes s'hi fica un llibre que per alguna raó ha sortit escollit. Aquest mes ha sortit escollit el llibre “ La història gràfica de Cervera” perquè tracta de la nostra ciutat (Cervera).

Tots els cursos de l'escola treballen aquest llibre; ja sigui llegint-lo, observant les seves imatges, comentant les seves característiques més rellevants, etc.

“La història gràfica de Cervera” conté 624 fotografies de famílies de Cervera de fa molts anys, algunes persones encara són vives. Parla sobre les costums d'abans i com ha canviat la ciutat i la seva gent amb el pas dels anys.

El llibre té més de 200 persones informadores, 456 pàgines i textos i col·laboracions de prop de 50 persones.

Vam sentir molta curiositat en observar les fotografies que conté.  
Luis i Beth

Novetats
A l'apartat de novetats s'hi troben els llibres nous que ha comprat l'escola.
En aquest apartat s'hi troben molts llibres de diferents estils. En podem trobar : d'aventures,  d'imaginació, d'art, còmics, d'endevinalles, acudits, de terror, de ciències, de literatura, d'animals, poesia, cuina, de riure, (etc)
 
Actualment hi han els següents llibres:

  • En Pesquis i Baliga”, que és un còmic
  • Tanca els ulls”, és d'imaginació
  • Cambios”, és d'imaginació
  • Rebequeries”, que és de riure
  • Excuses excuses”, és d'imaginació
  • En ratolinet es vesteix”, que és de riure

Nosaltres us recomanem el del Ratolinet, perquè fa gràcia.
  Míriam T. i Júlia 

 
Opinió


En una part de la Bibliofinestra hi ha un apartat per a que els nens i nenes de l'escola puguin opinar sobre els llibres que hi ha a la biblioteca de l'escola o bé de llibres que es llegeixen des de casa. Tot just hem començat i, de moment, ja hi ha 36 opinions.

De tots els llibres recomanats hi ha poca variació, la majoria són d'imaginació i molts parlen dels llibres d'en Geronimo Stilton i una persona parla del llibre de Cervera.

A molts nens els hi agraden els llibres d'imaginació, això està ben clar.  
Irene i Hasanna 

 

BiblioNotícies 
En l'apartat de notícies hi pengem notícies relacionades amb la biblioteca o bé amb llibres. Es parla de successos i curiositats d'autors i de personatges de llibres. Algunes de les notícies que estan penjades actualment ens recorden els anys de publicació com ara: els 25 anys de la primera edició de Elmer, els 100 anys de la primera edició de Platero y Yo o els 50 anys de la publicació del llibre de “Charlie i la Fàbrica de Xocolata”. També es fa referència als premis que han rebut alguns escriptors i il·lustradors com ara la creadora de Les Tres Bessones.

Genís i Naoki




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada