divendres, 22 de maig del 2015

Bibliofinestra


Com és habitual, la Bibliofinestra ja torna a estar actualitzada. Hi trobem nous continguts en l'espai de Biblionotícies i, sobretot, moltes Novetats. A més a més, el Llibre Estimadíssim d'aquest mes ha estat tot un clàssic! Seguiu llegint!


El Llibre Estimadíssim
Doncs sí, aquest cop el Llibre Estimadíssim us sorprendrà tant com a nosaltres la seva història: “Tirant lo Blanc” 
És una novel·la cavalleresca, on el protagonista és en Tirant lo Blanc qui vol arribar a ser un bon cavaller. Un dia, el rei d'Anglaterra el va proclamar cavaller i, després de lluitar i vèncer en diverses batalles, arriba a Constantinoble i s'enamora  perdudament d'una noia que es diu Carmesina. Però aquesta relació no serà fàcil, d'una banda, la Viuda Reposada està enamorada de Tirant lo Blanc i fa tot el possible perquè  no estiguin junts i, per l'altra, l'Emperador no deixarà que Tirant es casi amb la seva filla tan fàcilment.
Un cop Carmesina i Tirant lo Blanc reben l'aprovació de l'Emperador, es casen. Però, malauradament, Tirant lo Blanc mor a causa d'una pulmonia.  Carmesina està tan trista que es mor de pena i, al seu darrera, es mor l'Emperador commogut per la mort de la seva filla.
L'Emperadriu, que creia que necessitava algú que l'ajudés a governar el regne, va decidir casar-se amb Hipòlit qui, com a bon amic de Tirant, s'encarregà de fer-los-hi a tots un bon enterrament.




 
Espai Opinem
Dins la Bibliofinestra hi tenim un espai exclusiu per a anotar les nostres opinions sobre llibres que hem llegit i recomanacions.
Per poder escriure les nostres opinions agafem un adhesiu i hi escrivim l'opinió sobre algun llibre que ens hem o ens estem llegint. Quan hem acabat l'enganxem perquè tots els alumnes de l'escola pugin saber la nostra opinió o bé llegir les nostres recomanacions.





Espai Novetats
Aquest mes d'Abril és el mes literari. Amb la festa de Sant Jordi a l'escola ens ha arribat una gran varietat de llibres per a totes les edats i són molt divertits.
Hi ha molts llibres com: Amiga gallina, El diari del Greg, Soy pequeñito, Set ratolins cecs, El misteri de la tifa de gos abandonada...
Amb tantes novetats ens han entrat moltes ganes de començar a llegir-los!



Biblionotícies
Les Biblionotícies es canvien cada dos mesos i, algunes de les notícies actuals són:
“Fa 25 anys de la primera edició de”Cambios”que està escrit per Anthony Browne.”
“Fa 50 anys del naixement de J.R.Rowling que és l'escriptora de Harry Potter.”
“També fa 50 anys de la primera edició de Contes per Telèfon escrit per Gianni Roderi.”
“Fa 75 anys del naixement de Roberto Innocenti escriptor de La Casa.”
“També fa 75 anys del naixement Gabriel Janer Manilla escriptor de Perduts al bosc”
“Fa 100 anys del naixement de J.F. Tripp que era l'escriptor de Jim Boton y Lucas el Maquinista.”





 A més a més, hem de dir que aquest any ha estat l'any internacional de la llum i de les tecnologies .
 



Els alumnes de 6è



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada