dimecres, 3 de juny de 2015

Tallers de Sant Jordi


ELS TALLERS DE SANT JORDI


El passat mes d'Abril, tots els alumnes de l'escola Les Savines, vam realitzar uns tallers divertidíssims.
Vàrem agrupar-nos per cicles i, a cada cicle vam fer quatre tallers amb la mateixa temàtica però amb diferent grau de dificultat. Els tallers eren els següents: taller de roses i de punts de llibres (que es realitzaven de forma individual) i tallers de jocs i de dracs (que es feien amb grups cooperatius).

Taller de Roses
Els alumnes d'Infantil, van fer unes roses molt maques amb oueres i palets de fusta.
A cicle Inicial, les varen fer amb pasta de goma eva, li van donar forma de flor i hi van enganxar un imant perquè la poguessin posar allà on volguessin.
Els de cicle Mitjà, ens van preparar uns cupcake's en forma de rosa però de paper. Van utilitzar paper de magdalenes per fer la base i cartolina vermella i verda per a fer els pètals de la rosa i les fulles. Llàstima que no es podien menjar!
I, finalment, els alumnes de Cicle Superior, ens van sorprendre amb unes roses fetes amb espaguetis! Eren molt boniques i, sobretot, molt originals.Taller de Punts de Llibre
Per a fer els tallers de Punts de Llibre també es varen utilitzar tècniques molt diverses.
A Infantil, van pintar punts de llibres amb les figures de Sant Jordi, del Drac i la Princesa.
Els de Cicle Inicial ho van fer de la següent manera: primer, van agafar una cartolina verda i la van retallar en forma de guineu. Després, van doblegar les orelles, més tard van retallar la llengua. Per fer les dents van retallar-ho a una cartolina blanca. Per últim, els van donar paper i ho van retallar en forma de rodona i amb retolador negre van dibuixar un punt com si fos lo de dintre de l'ull de l'animal.
En canvi, a Cicle Mitjà van fer uns punts de llibres amb forma de drac fets amb goma eva i cinta i a Cicle Superior van fer-los amb adhesius.
La veritat és que tots van ser molt divertits.

Taller de Dracs
Un dels tallers cooperatius que vam fer, va ser el de construcció de dracs.
A Educació Infantil, van fer els seus dracs amb oueres i cartolines de color verd i vermell.
Els alumnes de Cicle Inicial, van fer uns dracs molt originals amb uns globus molt grans de color verd. A aquests globus van enganxar-hi les potes, la boca i els ulls del drac fets amb cartolina de colors.
A Cicle Mitjà, els dracs també es van fer amb dos oueres de 12 ous i pintura de color verd, blanc, vermell i negre.
Finalment, els alumnes de Cicle Superior, ens van elaborar un drac amb forma de garlanda. 
 Tots aquests dracs vam penjar-los als passadissos de l'escola i també a la biblioteca. Van quedar uns dracs MONSTRUOSOS!


Taller de Jocs
Per acabar, l'últim taller cooperatiu va ser el de Jocs.
Mentre que els alumnes d'Educació Infantil van jugar a diferents jocs,
els de Cicle Inicial van construir el joc d “El palet” iEl tres en ratlla” que es feien amb un dibuix sobre del suro amb dibuixos de la llegenda de Sant Jordi i, finalment, van fer un joc gegant de l'”Oca”.
A Cicle Mitjà, es va elaborar el joc del “Twistter” i el del “Mikado”, els dos van fer-se amb fustes i adhesius de colors.
Els alumnes de Cicle Superior van dissenyar el joc de “Tira la bola” i el “3 en ratlla” fets amb materials reutilitzats.
Tots aquests jocs es van construir de manera cooperativa i es van deixar guardats a l'escola perquè tots els alumnes hi puguin jugar a l'hora del pati. 
Finalment vam exposar tots els treballs al vestíbul de l'escola

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada